Monday, August 27, 2012

Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi


Evlerde pekte tercih edilmeyen bir sebze kereviz. Aslında çok faydaları var. Baş ağrısına faydalıdır. Kan ve süt yapar, kanı temizler. Uykusuzluğu giderir. Diyet uygulayanlar için sindirimi hızlandırır ve yardımcı olur. Yüksek tansiyona iyi gelir. Bir kaç faydasından biri olarak karşımıza çıkıyor. Yine de ara sıra evde yapmanızda fayda var.




Önce sarımsaklı yoğurdu yaparak başlıyoruz salatamıza. Sarımsakları rendeliyoruz veya eziyoruz. Geniş bir kabın içerisinde yoğurtla buluşturduktan sonra pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpıyoruz.




Daha sonra Kerevizi 3-4 parçaya bölelim. Kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Her bir parçayı rendeledikten sonra hiç bekletmeden yoğurtla buluşturalım. Aksi taktirde beklediği an kararıyor kereviz. Pek hoş bir görüntü olmuyor.




Tüm kerevizleri bu şekilde bitirdikten sonra kereviz salatımız karıştırıp servis tabağımıza alalım. Üzerine iri parçalanmış ceviz serpelim. Dere otu ile de süsledikten sonra zeytinyağı gezdirelim. Afiyet olsun. Besin değeri yüksek bir salata oldu.




 

No comments:

Post a Comment