Sunday, August 19, 2012

İtalyan Köftesi Tarifi




İtalyanların meşhur köftelerinin tarifini paylaşacağız. Başka ülkelerde de yapılıyor, tüketiliyor ama artık bu köfte İtalya ile özdeşleşmiş durumda.






Domatesi ve peynirin 60 gramını bir kenara ayırıp diğer tüm malzemeleri derin bir kaba alıyoruz ve yoğuruyoruz. Yeterince yoğurduktan sonra fındık büyüklüğünde küçük toplar halinde köfteler yapalım karışımımızdan. Köfteleri yuvarlak bir fırın kabına dizelim ve yüksek ısıda 6-7 dakika kadar pişirelim. Arada köfteleri yanmaması için çevirmeyi ihmal etmeyelim. Doğranmış domatesleri köftelerin üzerine eşit olarak yayalım. Kalan tulum peynirini de domateslerin üzerine rendeleyerek yayalım.






Üzerine önce yağlı kağıt ile sonra alüminyum alüminyum folyo ile kapatarak yüksek ısıda yarım saat kadar pişirelim köfteleri. Patates kızartması veya makarna ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment