Friday, August 24, 2012

Erik Hoşafı Tarifi

Yarım kg erik2 su bardağı şeker1,5 litre su2-3 karanfilÇay kaşığının ucu ile zerdeçal




Öncelikle tencereye su ve şekeri alalım. Ardından erikleri güzelce yıkayıp, sap kısımlarını çıkartıp tencereye ekleyelim. Erikler yumuşayana kadar kaynatmaya devam edelim. Ocaktan alıp içine toz zerdeçal ve karanfilleri atıp karıştıralım. Zerdeçal hoşafımızın rengini değiştirmeye yarıyor. İsterseniz siz eklemeyebilirsiniz. İyice ılıyan tencereyi buzdolabında bekletip iyice soğuması için bekletelim.






Not: İsterseniz eriklerin kabuklarını benim yaptığım gibi soyabilirsiniz. Sizin zevkinize bırakıyorum.



Kategoriler: Komposto Tarifleri, Sizden Gelen Tarifler Etiketler: erik, karanfil, şeker, zerdeçal

No comments:

Post a Comment