Monday, September 3, 2012

Pancar Turşusu Tarifi

Hem faydalı hem de lezzetli bir turşu olan Pancar Turşusu nasıl yapılır. Pancar turşusu malzemeleri ve tarifi.


Pancar Turşusu Malzemeleri

2 kilo pancar

5 diş sarmısak

1/2 su bardağı sirke

1 tatlı kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı tuz




Pancar Turşusu Nasıl Yapılır




Çok sağlıklı olan ve faydaları saya saya bitiremeyeceğimiz pancar turşusunu yapmaya başlamadan önce pancarların yapraklarını ve köklerini kesin. Bazı kişiler yapraklarını atmayıp turşunun içerisine atıp değişik bir aroma yakaladıklarını ifade ediyorlar bu konuda seçim tabi ki sizin. Biz yapraklarını atıyoruz.




Pancarları koyacağınız kavanozu ölçü olarak alarak bir tencereye su koyun. Pancarları kabuklarını soymadan sadece iyice yıkayıp suda haşlayın. Haşlanan pancarları sudan çıkartın ve kabuklarını ince bir şekilde soyun. Pancarlarımızı göz kararı olarak dört ve ya altı parçadan oluşacak şekilde elma dilimler gibi dilimleyin.




Pancarlarımızı turşu kavanozumuza yerleştirelim. Kavanozun içerisine (büyüklüğüne göre değişir) yarım bardak sirke ve pancarın haşlama suyunu koyun. Tuz ile dövdüğünüz sarımsaklarıda kavanozun içine atın. Tuzun erimesini bekleyin. Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı kadar toz şekeri ilave edelim. Ardından kavanozun kapağını sıkıca kapatın. 48 saat mutfakta oda sıcaklığında olacak biçimde bekletin. 48 saat sonra pancar turşumuz servis edilmeye hazır biçimde sizleri bekliyor olacak.




Afiyet olsun.





No comments:

Post a Comment