Thursday, September 20, 2012

Evve Halı






Evve halı, bahar dallarının ve çiçek desenlerinin muhteşem görsellini bizlere sunan evve halı ile sizde evinizi farklı bir dekorasyon ile dizayn edebilirsiniz. Halının evde bıraktığı iz inanılmaz bir büyüdür. Dekoratif halı modellerinde gördüm ki halının ev dekorasyonunda ve yaşam alanlarında muhteşem bir gücü vardır. Halısız ev bana göre çıplak ve anlamsız bir yerdir. Aynı perde gibi düşündüğümde anlayabiliriz. Perde ve halının muhteşem uyumu eve yansıdığında çıkan görsel şölen bizi sarıp sarmalamaktadır. Modern tarzın yanında klasik dekorasyona da hayat veren halı desenleri ve halı modelleri ile evve halı bir numaradır. Sizde evve halı ile evinizi dekor ederken yeni fikirlere açık olun.













Wednesday, September 19, 2012

1209.2751 (M. S. Guimaraes et al.)




Julia-Toulouse approach to (d+1)-dimensional bosonized Schwinger model

with an application to large N QCD    [PDF]

M. S. Guimaraes, R. Rougemont, C. Wotzasek, C. A. D. Zarro




The Julia-Toulouse approach for condensation of charges and defects is used to show that the bosonized Schwinger model can be obtained through a condensation of electric charges in 1+1 dimensions. The massive model is derived by taking into account the presence of vortices over the electric condensate, while the massless model is obtained when these vortices are absent. This construction is then straightforwardly generalized for arbitrary d+1 spacetime dimensions. The d=3 case corresponds to the large N chiral dynamics of SU(N) QCD in the limit $N\rightarrow\infty$.

View original: http://arxiv.org/abs/1209.2751

Monday, September 17, 2012

Önden Balıksırtı Örgü Nasıl Yapılır?











Güzellik trendlerinden öne çıkan bir saç stili de örgüler oldu.






Bu sene yükselişte olan saç modeli örgüleri her zaman her yerde kullanabilirsiniz. İsterseniz yandan isterseniz doğal, isterseniz de gergin örgüler, hem güzelliğinize sade bir hava katıyor hem de trende uyduğunuzu belli ediyor.






Yazın plaj kenarında rüzgardan hafif dağılan örgüler sizi daha seksi kılarken, kışın ise örgü modelleriyle daha sofistike bir havaya bürünüyorsunuz. Sizin için balıksırtı örgüyü nasıl yapacağınızı araştırdık ve adım adım galerimizde gösterdik.






Trende hemen ayak uydurmak için galeriye tıklayın ve kolayca seksi bir saç stili olan örgülere kavuşun!

1209.2751 (M. S. Guimaraes et al.)




Julia-Toulouse approach to (d+1)-dimensional bosonized Schwinger model

with an application to large N QCD    [PDF]

M. S. Guimaraes, R. Rougemont, C. Wotzasek, C. A. D. Zarro




The Julia-Toulouse approach for condensation of charges and defects is used to show that the bosonized Schwinger model can be obtained through a condensation of electric charges in 1+1 dimensions. The massive model is derived by taking into account the presence of vortices over the electric condensate, while the massless model is obtained when these vortices are absent. This construction is then straightforwardly generalized for arbitrary d+1 spacetime dimensions. The d=3 case corresponds to the large N chiral dynamics of SU(N) QCD in the limit $N\rightarrow\infty$.

View original: http://arxiv.org/abs/1209.2751

KOLAY TARİF - TERBİYELİ EKŞİLİ KÖFTE TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI








KOLAY TERBİYELİ EKŞİLİ KÖFTE TARİFİ – NASIL YAPILIR – EKŞİLİ KÖFTELİ ÇORBA YAPILIŞI


















Bugünkü tarifimiz kolay yapılışı ile terbiyeli ekşili köfte tarifi.  İster yemek, isterseniz de çorba olarak tüketebilirsiniz.
















Malzemeler:






250 gram dana/kuzu karışık kıyma






1 orta boy kuru soğan






Bir avuç ince kıyılmış maydanoz






1,5 çay bardağı pirinç






1 yemek kaşığı tereyağ






Tuz – karabiber






2 çay kaşığı kimyon






1 su bardağı kadar un






4 su bardağı su






Terbiyesi için:






1 limonun suyu






1 yumurta sarısı
















Yapılışı:






Pirinci yıkayın, süzün.






Soğanı rendeleyin.






Bir tepsiye unu yayın.






Yoğurma kabında, kıyma, soğan, pirinç, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp iyice yoğurun.






Kıymadan parçalar koparıp elinizle küçük toplar yapın.






Bu küçük topları unlanmış tepsiye dizin ve tepsiyi ileri geri sallayarak köftelerin unla kaplanmasını sağlayın.






Tencerede tereyağını eritin, üzerine suyu koyun ve biraz tuz ekleyin.






Köfteleri bu suya atıp orta ateşte 20-25 dakika pişirin.






Yemeğin terbiyesini hazırlamak için başka bir kasede yumurta sarısını ve limon suyunu çırpın.






Yemeğin suyundan 2 çorba kaşığı kadar bu karışıma ekleyin ve karıştırın.






Bu terbiyeyi azar azar tencereye ilave edin ve eklerken yavaş yavaş karıştırın.






Terbiyeyi karıştırdıktan sonra bir iki dakika daha pişirip tencereyi ateşten alın.






Sıcak servis edin.






Dilerseniz servis ederken üzerini kırmızı biber ve kuru nane ile de süsleyebilirsiniz.  Ya da küçük bir sahanda bir parça tereyağını kızdırıp, içine kuru nane, kırmızı biber ve biraz sumak ekleyip, bir iki çevirdikten sonra ateşten alıp yemeğin üzerinde gezdirebilirsiniz.














Sunday, September 16, 2012

Derya Baykal Bebek Örgü Modelleri


Derya Baykal bebek örgü modelleri arasında sizde tv den izleyebileceğiniz gibi birçok modeli bulabilirsiniz. Seçimleriniz arasında en çok sevdiğiniz modelleri kolaylıkla bulabilirsiniz. Derya Baykal bebek örgü modelleri çok çeşitli ve renkli olarak gözlenmekte olup kaliteli birçok modeli kolaylıkla bulabilir ve izleyerek te öğrenebilirsiniz.




Derya Baykal programında çeşitli bir çok modeli kolaylıkla bulabilir ve sizde bebeğiniz için yapabilirsiniz. Eğer örgü modellerinden anlıyorsanız o halde kısa bir araştırma da yapabilirsiniz bu konu ile ilgili görsel birçok modeli de kolaylıkla bulabileceğiniz modeller arasında en çok beğendiğiniz modelleri yapabilir ve bebeğinizin kıyafetlerini hazırlayabilirsiniz.

Hatta bebeğiniz daha doğmadan da örgü modelleri öğrenip hazırlık yapabilirsiniz.bebek örgü modelleri içinde kaliteli birçok örgü modeli bulunmaktadır.

Nikon D600′ün Fiyatı Belli Oldu













Nikon’un adeta efsane haline gelen modeli D600, nihayet resmi olarak tanıtıldı









Aylar önce internete sızan resimleriyle bir anda fenomen haline gelen Nikon D600, özellikle tam kare sensörlü DSLR hayalleri kuranlar için çok güzel bir haberdi. Resimlerin ardından teknik özellikler ve fiyat seviyesine dair iddialar da ortaya atıldı. Bugün Nikon D600, nihayet resmi olarak tanıtıldı ve tüm detayları belli oldu. Fiyat seviyesi ise biraz hayal kırıklığı yaratıyor.






24.3 MP bir tam kare sensör ile donatılan Nikon D600, muhtemelen Sony tarafından geliştirilen ve A99-RX1 modellerinde de görev yapan sensörü kullanıyor. Fakat Nikon’un görüntü işleme süreci farklı olduğundan D600′ün verdiği sonuçlar Sony’lerden farklı olabilir. APS-C sensörlere göre çok daha büyük olan tam kare sensör sayesinde D600′ün yüksek ISO kontrolü ve kalite konusunda D800′e yakın bir performans sergilemesi bekleniyor. Elbette Canon 5D Mark II ve Mark III de rakipler arasında sayılabilir. Bu konuda belirleyici durum, Nikon D600′ün video konusundaki yetenekleri olacaktır. Eğer video konusunda başarılı olabilirse 5D Mark II ve Mark III’ü çok zorlayacağı kesin.






Gövde olarak bakıldığında D600, APS-C sensörlü D7000′e çok benziyor. Hem boyutlar hem de arka bölümdeki tasarım birbirine oldukça yakın. Fakat daha büyük vizör ve ayna kullanılması, farklı canlı mod tekeri de D800 modelinden gelen detaylar. Dolayısıyla D600 aslında D7000 ve D800 arasında melez bir model. Magnezyum alaşımdan imal edilen gövdenin ağırlığı 760 gram yani yine D7000 ve D800′ün arasında kalan bir değer. Nikon’a göre D600′ün gövdesi D800 ile benzer seviyede su ve toz dayanıklılığı sunuyor.

Teknik özellik anlamında bakıldığında ise D600, APS-C sensörlü kardeşi D7000′in tam kare sensörlü versiyonu gibi.

D600′ün diğer teknik özellikleri şöyle; ISO 50- 25600, Expeed 3 işlemci, 39 noktalı AF sistemi, 3.2 inç 921,000 noktalı ekran, vizör alanı %100, Full HD video kaydı, HDMI ve USB 2.0, harici kablosuz adaptör, MB-D14 harici grip, 900 fotoğraf pil ömrü (CIPA).







Nikon D600 söylentilerinin belki de en büyük sebebi 2000 doların altında bir fiyat etiketine sahip olacağının söylenmesiydi. Fakat cihazın resmi gövde fiyatı ABD için 2100 dolar, Avrupa için de 2400 avro olarak açıklandı. Dolayısıyla bu konuda bir hayal kırıklığı oluşuyor. Buna rağmen rakipleri ile kıyaslandığında D600 halen mantıklı bir model olma özelliğini koruyor. Zira üretimi sona eren ve piyasada az sayıda kalan D700 için 2200 dolar civarında bir fiyat isteniyor. Birçok açıdan D600′ün gerisinde kalan 5D Mark II de 2200 dolar seviyelerinden alıcı bekliyor. Daha üst seviyeye baktığımızda ise D800- 3000 dolar, Sony A99- 2800 dolar ve Canon 5D Mark III- 3500 dolar fiyat etiketine sahip. Tüm bunlar göz önüne alındığında D600′ün en az 700-1000 dolar arasında bir fiyat avantajı mevcut.

Nikon D600, 18 Eylül’den itibaren satışa sunulacak. Daha önce duyurulan AF-S NIKKOR 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR lens ile birlikte kit fiyatı ise 2700 dolar olacak. Şimdi ise merak edilen soru şu; Canon, Nikon D600′e cevap verecek mi?







Kaynak Mynet



Saturday, September 15, 2012

Manzara Doğa Face Kapaklar 111

















































Manzara Doğa Face Kapaklar 111

Manzara Doğa Face Kapaklar, Landscape Nature Facebook Covers

Manzara, Doğa, Facebook, Kapaklar, Landscape Nature Facebook Covers



Manzara Doğa Face Kapaklar 12

Friday, September 14, 2012

Kapıları, Pencereleri Açalım filminin fragmanını izle

Kapıları, Pencereleri Açalım gosterime girdi. Filmi online download etmek icin bu linke tiklayin Kapıları, Pencereleri Açalım izle türkçe Son gunleri en super filmlerinden biri. Bu filmi ne olursa olsun kacirmayin. Oyunculuk son derece mukemmele yakin.

Thursday, September 13, 2012

Çikolatalı Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır ?




Çikolatalı Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır ?

Dondurmanın Malzemeleri:

4 Adet yumurta

2 Su bardağı süt

200 Gr pudra şekeri (1,5 çay bardağı)

100 gr çikolata

1 Tutam toz tarçın

Dondurmanın Hazırlanışı:

Pudra şekeriyle yumurtaları mikserde çırpın ve içine sütü katın.

Tencereyi içi su dolu bir kaba oturtarak telle çırpmaya devam edip benmari usulü ısıtın.

Kaynama ısısına geldiğinde tencereyi sudan çıkartın.

Bir başka kapta 1 kahve fincanı ılık sütle çikolatayı karıştırın ve benmari usulü eritin.

Tarçın serpiştirin ve kremalı karışımı katın.

Telle savurarak soğutun.

Bir kaba koyup buzlukta bekletin.

2 saat bir çıkartıp, tahta kaşıkla karıştırın.

Buzluğun derecesini düşürüp, kabı son defa buzluğa koyun.

İyice donduktan sonra servis yapın.Afiyet olsun.

Wednesday, September 12, 2012

Yargıcı 2012-2013 Sonbahar/Kış Koleksiyonu


 





 


 


 


Stil sahibi, modern kadının markası Yargıcı, 2012-2012 Sonbahar/Kış Kolleksiyonu,


 


sizi her zamanki gibi diğerlerinden ayrılmanızı sağlayan ince çizgisi ve sofistike tarzıyla


 


başka dünyalara tasıyacak... Günlük yada iş hayatınızda rahatlıkla tercih edebileceğiniz parçalarda


 


hem şıklık hem de rahatlık birarada...


 


 


 





 


 


 





 


 


 





 


 


 





 


 


İddiali ile sıradanı bir araya getiren kolleksiyonda kendinize göre parçalar bulmamanıza imkan yok...


 


Yeni sezonda Yargıcı yine tercihlerim arasında olacak...


 


Sevgilerimle..


 


Ed@

Monday, September 10, 2012

2013 Ispanaklı Et Poğaçası Tarifi

Oktay Usta Yemek Tarifleri denenmiş ve fotoğraflanmış binlerce yemek tarifi.




































Ispanaklı Et Poğaçası



MALZEMELER

600 gr dana kiyma

3 dilim bayat ekmek içi

2 adet yumurta

1 adet kuru sogan

1 çay kasigi karabiber

1 çay kasigi kimyon

Yeteri kadar tuz

Harci için :

Yarim kilo ispanak

1 adet kuru sogan

1 adet havuç

Yeteri kadar tuz

YAPILIŞI

Yumurtaları bütün olarak bir kabin içine kirin. Sogani rendeleyin.

Kiyma, sogan, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ile

köfte hamurunu iyice yogurun. Harci için ispanaklari yikayip ince

dograyin. sogani küp sekIinde dograyin. Margarini eritip sogani

pembe kavurun. içerisine ispanaklari ilave ederek kavurun. Kisik

ateste suyunu çekinceye kadar pisirin. Havucu rendeledikten sonra

ispanaklarin içerisine ilave ederek sogumaya birakin. Köfte hamurundan Iimon büyükIügünde koparip yassiIastirin. Ortasina iki

yemek kasigi ispanakIi harç koyup pogaça sekIinde kapatin. Üzerine

yumurta beyazini sürüp yaglanmis firin kabina yerlestirin.

180 derecede isitiImis firinda 30 dakika pisirin. Servis tabagina aIarak

sicak olarak servise sunun.

Sunday, September 9, 2012

Peplumlandım









Çok sevmeye başlamıştım şu peplum modelini, belki gereğinden çok. Ama ne kadar sevsem de bana hep abiye gelen, günlük kullanamayacağım peplumlar çıktı karşıma. Artık umudumu kesip unutmaya başlamıştım ki son h&m ziyaretimde gayet günlük ve sade modelleri görünce "almazsam çok darılırlar" dedim, aldım :)

Ay nihayet peplumlandım, mutluyum dostlar! :)





2013 Köy Usulü Köfte Tarifi

Oktay Usta Yemek Tarifleri denenmiş ve fotoğraflanmış binlerce yemek tarifi.







































Köy Usulü Köfte

MALZEMELER

300 gr Kiyma

400 gr Kabak

50 gr Rendelenmis Parmezan Peyniri Veya Eski Kasar

1 Sogan

1 Yumurta

1 Yumurta Sarisi

2 Çorba Kasigi Galeta Unu

Zeytinyag

YAPILIŞI

Kabaklari yikayip kaziyin. Sogani ayiklayin. Hepsini minik minik dogradiktan

sonra tuzlu suda haslayin. Süzdükten sonra bir de parmaklarinizla sikarak

suyunu çikarin. Bir kaba koyup çatalla ezerek krema haline getirin. Kiymayi,

yumurtayi, yumurta sarisini, rendelenmis peyniri, 2 çorba kasigi galeta ununu,

tuz ve karabiberi ekleyin. Iyice karistirip, una buladiginiz parmaklarinizla orta

boyda köfteler yapin. Iyice kizdirdiginiz zeytinyaginda, her taraflari altin sarisi

renk alincaya kadar kizartin. Hemen servis yapin.

Monday, September 3, 2012

1208.6327 (C. E. M. Batista et al.)


Observational constraints on Rastall's cosmology    [PDF]

C. E. M. Batista, J. C. Fabris, O. F. Piattella, A. M. Velasquez-Toribio

Rastall's theory is a modification of General Relativity, based on non-conservation of the stress-energy tensor. The latter is encoded in a parameter $\gamma$ such that $\gamma = 1$ restores the usual $T^{\mu\nu}{}_{;\nu} = 0$ law. We test Rastall's theory in cosmology, investigating a two-fluid model and using data from type Ia supernovae and large scale structure observation. In our model, one of the fluids possesses zero pressure and obeys the usual conservation law, whereas the other is described by an equation of state $p_x = \omega_x\rho_x$, with $\omega_x$ constant. Confrontation against observational data favours a scenario with $\gamma \sim 2$ (which curiously corresponds to the original formulation of General Relativity, based on the Ricci tensor) and $\omega_x \sim - 1$.
View original: http://arxiv.org/abs/1208.6327

Pancar Turşusu Tarifi

Hem faydalı hem de lezzetli bir turşu olan Pancar Turşusu nasıl yapılır. Pancar turşusu malzemeleri ve tarifi.


Pancar Turşusu Malzemeleri

2 kilo pancar

5 diş sarmısak

1/2 su bardağı sirke

1 tatlı kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı tuz




Pancar Turşusu Nasıl Yapılır




Çok sağlıklı olan ve faydaları saya saya bitiremeyeceğimiz pancar turşusunu yapmaya başlamadan önce pancarların yapraklarını ve köklerini kesin. Bazı kişiler yapraklarını atmayıp turşunun içerisine atıp değişik bir aroma yakaladıklarını ifade ediyorlar bu konuda seçim tabi ki sizin. Biz yapraklarını atıyoruz.




Pancarları koyacağınız kavanozu ölçü olarak alarak bir tencereye su koyun. Pancarları kabuklarını soymadan sadece iyice yıkayıp suda haşlayın. Haşlanan pancarları sudan çıkartın ve kabuklarını ince bir şekilde soyun. Pancarlarımızı göz kararı olarak dört ve ya altı parçadan oluşacak şekilde elma dilimler gibi dilimleyin.




Pancarlarımızı turşu kavanozumuza yerleştirelim. Kavanozun içerisine (büyüklüğüne göre değişir) yarım bardak sirke ve pancarın haşlama suyunu koyun. Tuz ile dövdüğünüz sarımsaklarıda kavanozun içine atın. Tuzun erimesini bekleyin. Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı kadar toz şekeri ilave edelim. Ardından kavanozun kapağını sıkıca kapatın. 48 saat mutfakta oda sıcaklığında olacak biçimde bekletin. 48 saat sonra pancar turşumuz servis edilmeye hazır biçimde sizleri bekliyor olacak.




Afiyet olsun.





Saturday, September 1, 2012

şık abiye elbiseler

Yazın etkisini artırmaya başlaması ile , Nişan , düğün ve özel günler için davetiyeler yakında gelmeye başlayacaktır.Ve yine dolabımızda yeni elbiseler için yer ayırmaya başlama zamanı geldi. Gardropdaki abiye elbiselerinden bunalan, gece kıyafetlerini yenilemek isteyen bayanlar için Ronald Joyce‘dan birbirinden şık abiye elbise modelleri.

Ronald Joyce‘un yeni sezon abiye modellerinde şeker pembesi ve patlıcan moru favori renkler arasında.