Tuesday, July 31, 2012

MİNYATÜR SALON TAKIMI















SEVGİLİ LAYD CRAFT ATÖLYESİNDE  ASLI ERATAÇ BAYÜLGEN İLE BERABER YAPTIĞIM SALON TAKIMI

Sunday, July 29, 2012

Mısır Unu Helvası Tarifi






Malzemeler 2 su bardağı süt 200 gram tereyağı 2 su bardağı mısır unu 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 100 gram antepfıstığı Yapılışı Sütü bir tencereye alıp kaynatın ve ılınmaya bırakın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Mısır unu, tozşeker, dolmalık fıstık ve antepfıstığını ekleyin ve kısık ateşte 45 dakika kavurun. Helvayı yuvarlak bir tepsiye boşaltıp düzeltin. Üzerine ılık sütü döküp soğumaya bırakın. Helvadan kaşıkla parçalar koparıp dilediğiniz şekilde yuvarlayarak servis yapın. Alıntıdır.

Friday, July 27, 2012

KASNAK İŞİ...














bu takımı arkadaşım bana ev hediyesi olarak yapmış.














yatak odası takımı olarak yapmış.

bende zevkle kullanıyorum.

paylaşmak istedim belki fikir olur.







Draghi Neden Beklenmedik Bir Açıklama Yaptı?

26 Temmuz 2012 günü, Avrupa Merkez Bankası (E.C.B.) başkanı Draghi Euro'yu yaşatmak için herşeyi yapacaklarını söyledi. Bu açıklamanın ardından tüm piyasalar coştu, finansal piyasa endeksleri yemyeşil oluverdi. Aynı Draghi, bir süredir para politikasında sona gelindiğini ve E.C.B.'den beklenecek pek birşey kalmadığını söylüyordu. Bu söylemi, iktisat kuralları çerçevesinde değerlendirildiğinde doğru idi. Fakat, dün ne olduysa bir anda farklı bir söylemin içinde giriverdi. Oysa, son konuşmalarında Avrupa'lı siyasetçilere göndermelerde bulunuyor ve daha güçlü bir Avrupa entegrasyonu için ne yapacaksanız yapın, benim kurşunum tükenmek üzere diyordu.

Geçen hafta, I.M.F. tarafından E.C.B.'ye bir uyarı yapıldı. I.M.F., Avrupa'nın içine düşmek üzere olduğu deflasyonist sürece dikkat çekerek E.C.B.'nin parasal genişlemeye, yani piyasadan bono alarak likidite sağlaması gerektiğine vurgu yaptı. Aynı günlerde Merkel de Euro için orta ya da uzun vadeli bir planın olmadığını söyledi. Takip eden hafta sonunda ise İspanya'nın bazı eyaletleri fonlama ihtiyaçlarını dile getirdiler ve I.M.F. de Yunanistan'a fonlama yapmayacağını açıkladı. Tüm bu gelişmeler ve ifadeler karşısında Euro krizinin derinleşmeye başladığına dair endişeler son bir haftadır boyut atlarken sahneye dün Draghi çıktı.

Draghi sahneye çıktı ama neye güvenerek? Draghi, E.C.B.'den sorumlu olarak sadece para politikası araçlarını yönetebilecek durumda. Euro bölgesinin ihtiyaç duyduğu mali birlik konusunda atacak hiçbir adımı yok. Mali birlik, çok uzun vadeli bir planla hayata geçebilir ve bu projeyi ancak siyasetçiler gündemlerine alabilir. Mali birlik sürekli gündemde ama konuyla ilgili karar mekanizmaları çalışmıyor. Çünkü mali entegrasyon, Euro bölgesi ülkelerinin milli iradelerinin bir kısmını merkezi bir otoriteye devretmeleri anlamına geliyor. Bu adımı atmaya ise hiçbir siyasetçi cesaret edemiyor.

Draghi'nin dünkü açıklamalarını yukarıda gelişimini anlattığım olaylar ve açıklamalarla ilişkilendirerek değerlendirecek olursak - ki başka türlü düşünmek mümkün değil - E.C.B.'ye siyasetin karıştığını düşünmek kaçınılmaz oluyor. Gelinen bu noktadan itibaren E.C.B., piyasalarda parasal genişlemeye gideceği yönünde çok ciddi bir mesaj verdi. Piyasalar, parasal genişleme bekliyor şimdi. Üstelik, L.T.R.O. operasyonlarında olduğu gibi sterilizasyon yapılmayacağı beklentisi de yüksek. Bu durum da, reel ekoonomide bir kıpırdanma belirtisi beklenti haline gelecek. Zaten temel makro ekonomik göstergeler ancak ve ancak reel ekonomi cephesinde üretim ve ticaretin dayandığı güven mekanizmasının çalışır hale gelmesiyle düzelebilir.

Dün yapılan açıklamanın ardından aklıma ilk gelen soru, siyasetçilerin Draghi'yi zaman kazanmak amacıyla kullanıp kullanmadığı oldu. Böyle birşey yapıldıysa da, kazanılan zaman içinde siyasetçilerin Euro'ya can nefesi verecek parasal olmayan tüm faktörleri harekete geçirmeleri gerekir. Zira, tek başına Draghi ve E.C.B.'nin Euro'yu kurtarmaya yetmeyeceği gayet açık. Draghi'nin kurşunları tükendiğinde devreye iktisadın kurallarının gerektirdiği başkaca uygulamalar giremezse E.C.B.'nin kredibilitesi de sorgulanır hale gelecek.

Önümüzdeki günlerde piyasalar muhtemelen pozitif bir seyir izleyecek. Ancak, piyasa-ekonomi uyumu sözkonusu olmayacak. Zira, ekonomik göstergelerin düzelmesi için piyasadaki hareketliliğin kalıcı olması lazım. Hemen bir kalıcılık beklemek kesinlikle hayal olur. Yapacağımız, gelişmeleri ve siyasetçilerden de gelecek açıklamaları beklemek ve yorumlamaya devam etmek.

Ekonomi-piyasa ilişkilerine değinirken yazdığım son iki yazının (http://ardatunca.blogspot.com/2012/07/ekonomi-piyasalar-balonlar.html ve http://ardatunca.blogspot.com/2012/07/krizlere-tarihi-bir-perspektif-reinhart.html) üstüne Draghi'nin açıklamaları ve piyasaların durumu adeta bir laboratuar çalışması gibi oldu. Yakın geleceği iyi takip etmek uzun vadeyi daha rahat görebilmek için çok önemli.

Arda Tunca

(İstanbul, 27.07.2012)

Thursday, July 26, 2012

1207.5537 (K. S. Alexander Hansson et al.)




Observed versus modelled u,g,r,i,z-band photometry of local galaxies - Evaluation of model performance    [PDF]

K. S. Alexander Hansson, Thorsten Lisker, Eva K. Grebel




We test how well available stellar population models can reproduce observed u,g,r,i,z-band photometry of the local galaxy population (0.02<=z<=0.03) as probed by the SDSS. Our study is conducted from the perspective of a user of the models, who has observational data in hand and seeks to convert them into physical quantities. Stellar population models for galaxies are created by synthesizing star formations histories and chemical enrichments using single stellar populations from several groups (Starburst99, GALAXEV, Maraston2005, GALEV). The role of dust is addressed through a simplistic, but observationally motivated, dust model that couples the amplitude of the extinction to the star formation history, metallicity and the viewing angle. Moreover, the influence of emission lines is considered (for the subset of models for which this component is included). The performance of the models is investigated by: 1) comparing their prediction with the observed galaxy population in the SDSS using the (u-g)-(r-i) and (g-r)-(i-z) color planes, 2) comparing predicted stellar mass and luminosity weighted ages and metallicities, specific star formation rates, mass to light ratios and total extinctions with literature values from studies based on spectroscopy. Strong differences between the various models are seen, with several models occupying regions in the color-color diagrams where no galaxies are observed. We would therefore like to emphasize the importance of the choice of model. Using our preferred model we find that the star formation history, metallicity and also dust content can be constrained over a large part of the parameter space through the use of u,g,r,i,z-band photometry. However, strong local degeneracies are present due to overlap of models with high and low extinction in certain parts of color space.

View original: http://arxiv.org/abs/1207.5537

Wednesday, July 25, 2012

Moda Abiye Aksesuar Dekorasyon Giyim Güzellik Mobilya Mutfak


Moda dünyasının kabına sığmaz uçuk tasarımcısı Jeremy Scott’ın tasarımları, Longchamp, Harvey Nichols ve Brandroom Mağazaları’nda görücüye çıkıyor.







Fransa’nın tanınmış markası Longchamp için Amerikalı tasarımcı Jeremy Scott tarafından yaratılan Klavye Modeli’nin orjinal renkleri modanın en sofistike ve en fütüristik yanını simgeliyor. Tasarımcının bilgisayar klavyesinden esinlenerek yarattığı ultra modern tasarımı gerek trend takipçileri gerekse markanın tutkunlarını baştan çıkarıyor. Değişimin fenomen ismi olarak nitelendirilen Jeremy Scott’ın yorumunu taşıyan gökkuşağı renkli Longchamp Klavye Modeli ise yeni sezonda iz bırakıyor.


Jeremy Scott’ın çift taraflı kullanılabilen muhteşem çanta versiyonu Longchamp, Harvey Nichols ve Brandroom Mağazaları’nda yaratıcılığın sınırlarını zorluyor.

Tuesday, July 24, 2012

Havuçlu Kek Tarifi




havuçlu kek tarifleri

kolay havuçlu kek tarifi

havuçlu kek nasıl yapılır

havuçlu kek tarifi resimli

havuçlu kek tarifi yapılışı







Özgün Havuçlu Kek Tarifim






Malzeme Listem






4 adet yumurta

400gr şeker

150ml sıvı yağ

2gr tarçın

2gr haşhaş

250gr un

100gr pirinç ceviz

5gr kabartma tozu

300gr rende havuç






YAPILIŞI






Tefal Alman Kek Kalıbı ile Havuçlu kek yapmak için yumurta ve şekeri mikserde 3-4 dakika çırpıın ve kabartın. Sıvıyağ, tarçın ve haşhaşı yumurtalı karışımına ilave edin ve karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Hamura son olarak rendelenmiş havuç ve kırık ceviz ilave edip karıştırın. Yagladığınız ve unladığınız Tefal Alman kek kalıbına dökün ve fırına koyun. Önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında yaklaşık bir saat pişirin. Keki kalıptan çıkarın.






Havuçlu kekiniz hazır.






Afiyet olsun.






VN:F [1.9.17_1161]






Rating: 10.0/10 (2 votes cast)






VN:F [1.9.17_1161]






Rating: +2 (from 2 votes)

Havuçlu Kek Tarifi, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Bu yazı Mutfağımız Tarifleri kategorisine gönderilmiş ve Cevizli havuçlu kek tarifi, Havuçlu kek nasıl yapılır, Havuçlu kek tarifi ıssız adam, Havuçlu kek tarifi portakal ağacı, Havuçlu kek tarifi resimli, Havuçlu kek tarifi yapılışı, Havuçlu kek tarifi yapımı, Kolay havuçlu kek tarifi, Kremalı havuçlu kek tarifi, Oktay usta havuçlu kek tarifi, Tarçınlı havuçlu kek tarifi ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

FOTO: Olimpiyatın dev markalarına kafa tutan vitrin





Olimpiyat, Dünya Kupası, Avrupa Kupası organizasyonlarda artık sponsor firmaların korunması için öyle katı kurallar konuluyor ki oyuncular böyle korunmuyor. Bu duruma İngiltere'de bir gelinlik ve damatlık mağazısı çok süper bir şekilde kafa tutmuş.



Bu evlilik mağazası vitrininde 2012 London Olympics yazıp halkaları kullanmak yerine 'Lodnon 2102 Oimplycs' yazıp aynı renkte birbirene geçen kareler kullanmış.  Tabii bu şeytanca vitrin karşısında yetkililer ne yapacaklarını şaşırmışlar.

Mağaza sahibi Stephen Holt bu olayın hikayesini şöyle anlatmış:  "Bir kaç yıl önce bir e-posta geldi. İçeriği beynin algılamasıyla ilgiliydi. Her paragrafda harfler yer değiştirmişti ama okunurken beyin direk o kelimeyi algılıyordu. Ben de bizim vitrini tasarlarken bu yolu tercih ettim". İşte bu zeka ürünü iş dev markaların tüm dünyanın oyunlarını kendi tekelleri altına alması karşısında süper bir ders vermiştir.

Wednesday, July 18, 2012

fenalar...

bu akşamı huzurla umutla beklediğimi söylememe gerek var mı? bu hafta çok yoğundu ve yorucu idi. kendi adıma mesleki olarakta çok şey öğrendim. belki çok şey olmayabilir ama bir dosyayı açtığımda içine bakıp az çok bir şeyler anlıyorum artık. bu benim için güzel bir şey. bu arada ben mesleki olarak terimini mi kullandım? ben katipliği mesleki olarak benimsedim sanırım. benimsemedim de kabullendim demek daha doğru olur sanırım. neden derseniz, ben mesleki olarak bu işte kalmayı düşünmüyorum. mezun olduğum zaman ki olurum inşallah, kurum içi geçiş yapmayı yada editör olmayı kafaya koydum. burada ömür tükenir ya.. geliyorum  müdire ablama kahve yaptım keyfi kaçtı diye sürpriz olarak bir de uydurmaca yapacağım... yani kahve falı bakacağım.. güzel atarım.. günah vs demenize gerek yok. çünkü biliyorum sadece uydurduğumu ve içime doğanı söylüyorum. lanetim bu aslında, Ahmet abim var Ahmet Ucarat abim sevgili abime bunu anlatmıştım... neyse geliyorum...

geldim esprisiyle devam ediyorum, müdire hanım eşsiz bir ruh güzelliğine sahip.. ama bugün biraz canı sıkkındı.. burada olup canı sıkılmayan, keyfi kaçmayan daha görmedim bizim odada. hayırlısı olsun.

emek verirsem bu 2 sene canımı dişime takarsam 3 senede mezun olabiliyorum kredili sistemin getirisini bildiğimden dedim. ama şu da var az önce derslerime  bir göz attım da, ben en iyisi normal derslerimle mi gitsem..? Orhun Türkçesi benim gözümü korkuttu ki daha Osmanlıca Türkçesi grameri var.. off düşününce ne yapacağımı bilemiyorum...  zaten bugünlerde çok yol ayırımı sunuldu önüme. ne yapacağım Allah'ım? yardım et bana... fikrim firarda ciddi anlamda.. canım sıkkın cidden... hayırlısı olsun inşallah. birazdan iş yerinden çıkacağım. telefon bakayım diyorum Iphone 3 s  almaya karar verdim gibi, Samsung Galaxy de de kararsız kaldım. 6 senedir ben Samsung kullanıyorum ama Galaxy'den Şeyma memnun değil yoksa onunkisi Omnia mıydı? off bilemiyorum. ben ki bir mağazaya girdim mi direkt ayakkabısını, kıyafetini vs alan biriyim. hayatta uzun uzun uğraşmam dolaşmam...ama bu aralar ne konu olsa düşünmeden edemiyorum. içim bir tuhaf 2-3 gündür. hayırlısı olsun

kardeşim Reyhan geldi bugün de, dün Murat geldi. yemekhane de yemek yedik, sohbet ettik. harikaydı o açıdan ... şu anda içimde ağlamak isteyen bir ruh var ağlamak neden istiyorum bilmiyorum. az sonra metrobüs yolunda neşelenirim muhakkak... o kalabalığa bakıp Hayrettin ve metrobüs videosu geliyor aklıma her defasında mı diyeceksiniz evet her defasında... boğaza bakacağım yine uzun uzun bugün.. aklıma tonlarca şey gelecek...

mesela sen geleceksin.. sen geldiğinde ise hüzünleneceğim... neyse ben çıkıyorum. eve erken gidersem bu akşam belki bilgisayarı açarım... açmazsam da yarın olsun hayır olsun diyorum...

ağlamak nasıl bir şeydir bilirim ama gözyaşlarıma sebep sen olma ne olur... uzaktan sebep olma. hayatımda değilken sebep olma... gülüşlerim olmanı dilerken... seni seviyorum demek varken ve özledim bugün de seni diyemezken, ağlamak ne fena...

Tuesday, July 17, 2012

Yavşaklara ve Gevşeklere ithafen…

Şuan ihtiyacım olan tek şey bu amk bakarken bile ferahlıyorum bilader bu ne sıcaktır ya.küresel ısınma soğunma her ne sikimse anasını siktik yani dünya’nın da, çok değil yani 10 gün önce “yaz gelsin artık bu zamanda hala bu soğuk ne, yağmur” fln gibi sıralamaya kalksam gün bitmez yazmaktan yani o durumdaydın(k) ama ben o gün dedim 1 hafta sonra sırtınızdan akan terin götünüzde birikmesi ile “bu ne sıcak yaaa” isyanı yaptığınızda görcem sizi diye ki görüyorum da yani soğuk havaya isyan edenlerle sıcak havaya isyan edenler hep aynı ipneler.bunlar hiç bişeyden memnun olmayan hayattan gram zevk almayan yaşamayı doğru düzgün beceremyen nefes alarak hayata ayak uydurduğunu sanan yavşak gevşekler.Bu tarz insanlar sizinde etrafınızda çoktur eminim, çünkü virüs gibi bu pezevenkler hem yayıyorlar hem de hızlı türüyorlar piçler.

Ulan çokta büyük biri değilim yani 23 yaşındayım ama çocukluğumu hatırlıyorum (yazar burada çok yakın tarihten bahsettiği için yaşını belirtiyor) çok güzeldi ya çok özlüyorum o zamanları.harbiden çocukluğumuzu yaşıyorduk abi, arkadaşlık,dostluk,komşuluk aklınıza ne gelirse herşey vardı.herkes samimiydi sıcak kanlıydı.benim için şu bir gerçek teknoloji geliştikçe o zamanlar cidden mazide kaldı.Yakın bir zamanda bugünleri bile mumla arayacaz amk kesin…Buraya nerden geldin aga konudan konuya yani demeyin o gevşeklere de gelcem ama durun la hele biraz çocukluğumu anlatayım, hiç pskolog pskiyatr felan ne deniyorsa artık gitmedim amk yıllardır anlatamadım kimseye bırakında iki satır yazayım lan :)

Sitede bizim ev hala öyle, sabahın köründe çıkardım dışarı, siteden alt-üst-yan mahalleden çocuklarla cümbür cemaat bütün gün top oynardık, deli gibi koşardık durmadan, yorulduğumuzda sitede ki teyzelerden -artık o sıra kimi görürsek- su isterdik, (şimdi günahını vermez kimse amk) verirlerdi.bizde kana kana içerdik kocaman şişeyi hemde sırayla,adil şekilde hepimiz 1 şişeden paylaşırdık yani ne fesatlık ne ibnelik vardı, çünkü o zamanlar teknoloji felan yoktu yani böyle değildi, böyle olmayınca klavye-mouse ile değil,arkadaşlarımızla sıkı fıkıydık ;)) hepimiz sabah olsada arkadaşlarımla top oynasam diye uyurduk.bizim en büyük teknolojimiz misketlerdi sonra sonra tasolardı.e gece gündüz beraberiz onun annesi benim annemle çay içmeye gider,gelirlerdi.onun babası benim babamla içmeye giderdi.onun abisi benim abimle karı-kız kovalardı.Muhabbet vardı abi bütünlük vardı, çocuktuk ondan fesatlık,ibnelik yoktu değil olay, o zamanlar insanlık vardı samimiyet vardı.şimdi ki çocukları da görüyorum bizden beter fırlamalar,piçler.Neyse, öğlen olurdu aramızdan birinin annesi mutlaka hepimize sandviç yapardı,çağırırdı bizi karnımızı doyurmadan sokağa göndermezdi.iş çıkışı saati olurdu yine aramızdan herhangi birimizin babası (benim pederi es geçelim burda:D ) işten gelirken bilirdi bizim top oynadığımızı, yorulduğumuzu terlediğimizi, elinde kola veya gazozla gelir hepimize tek tek dağıtırdı.akşamları o sitede top oynadığımız çocukların aıleleri birbirlerine akşam yemeğine giderdi, hep birlikte çay bahçesine,dondurma yemeye gidilirdi.yazmaya kalksam anıları,hikayeleri cidden burası bile engel koyar “yeter amk” diye…

Şimdi büyüdük yine her gün dışardayız ama sitede değil o kulüpte bu kafede ama bakıyorum dışardayken etrafa sokak aralarına, sitelere ne arabanın altına kaçan topu almaya çalışan çocuk görüyorum ne bi köşede bir şişe suyu tek tek paylaşan çocuklar görüyorum.nerde amk bu çocuklar hadi biz büyüdük geziyoruz, tozuyoruz top oynayacak yaşı geçtik, ulan siz nerdesiniz amk? nerde olacaklar, ya evde pc başında işte twitter’da face’de vs vs ya da batı özentiliği artık boku çıkmış derecede olduğu için kendini 12-13 değilde 19-20 gibi gören ya tüysüz ergenler ya da sanayiden gelmiş gibi tonlarca makyaj süren küçük kız kardeşlerimiz, abilerinin ablalarının gittikleri kulüplere kafelere gidiyorlar (gitmeye çalışıyorlar) yani şimdi sorarım size bize su veren komşuların, ekmek arası yapan annelerin, gazoz getiren babaların zamanında ki çocuklar “vefa bilen, paylaşmayı, samimiyeti, dostluğu-arkadaşlığı, beraberliği, güveni, inancı” (aklına gelebilecek söylediğinde ne kadar içini burkan güzel ifade varsa hepsi işte) yani bizler nasıl oluyorda şimdi bizlerin arasından böyle yavşaklar-gevşekler çıkabiliyor (yaaaa böylede bağlarım konuyu boşuna yazmıyoruz ooğlluumm :D ) demezler mi adama ulan ibne amk pezevengi aynı sudan içmedik mi lan biz? aynı topun peşinden koşmadık mı? senin veya benim annelerin sandviçini, babaların gazozunu yemedik mi? içmedik mi? böyle bir çocukluktan gelen biz, nasıl oluyorda sen orospu çocuğu olabiliyorsun, erkek veya kız seni sevene, sana dostum diyene nasıl kazık atabiliyorsun nasıl arkadan vurabiliyorsun, abi ciddi soruyorum nasıl yapabiliyorsunuz söyleyin amk bende öğrenmek, yapmak istiyorum ya anasını sikeyim yediğim kazığın haddi hesabı kalmadı, kimseye güvenemez inanamaz oldum lan sizin yüzünüzden.Bu kadar mı benliğinizi kaybettiniz amk bu kadar mı paranın köpeği, 2 gram amın iti olduğunuz.Sana para lazımsa bana da lazım piç, senin derdin varsa benim de derdim var gevşek, sen bu hayatta iyi bir yere gelmek istiyorsan biz de istiyoruz yavşak.e niye ben kazık yiyen, sen kazık atan oluyorsun nasıl başarıyosun bunu?

“Ne yani bunun suçlusu teknoloji mi?” diye soruyorsanız, hayır canım ne alakası var, sadece teknoloji geliştikçe İLETİŞİM aile içinde bile ciddi anlamda koptu yalan mı??? çocukken bizi dışarı sürükleyen içgüdü teknolojinin kurbanı oldu bunu demek istedim o kadar yoksa teknolojiye kurban eden biziz ibnelik içimizde bizde yani.Ne demiş şair; ” Çaresizseniz, Çare-sizsiniz” ;)

Öyle yani neyse, nasılsa bu sorularımın cevabını alamcm, niye böyle olduklarını onlarda açıklayamcklar ama ben çocukluğumu unutmuyorum, ben hala aynı benim, artık içtiğimiz suyu değil bi tas çorbayı cebimizdeki son parayı paylaşırız.Beraber topun peşinden değil işin-gücün peşinden koşarız.Çay bahçesinde,dondurmacı da değil hastanede,karakolda beraber oluruz.Çocukken uzattığımız küçük el büyüdü kocaman oldu, şimdi daha sıkı tutarız daha sağlam sıkarız.Ben hala aynı benim içimdeki çocuk aynı, sadece bedenim büyüdü, aranızda varsa içindeki çocuk benim gibi olan ben burdayım!   Saat 04:30 felan sıcaktan ve sıkıntıdan biraz saçmalamış olabilirim belki de çoğunuz harbiden saçlamışsın amk diyebilirsiniz, kusura bakmayın.Sevdim ben bu yazma işini (yazar burda daha çok saçmalcm yani uyandırayım demek istiyor) bu konuda hep dertliydim öyle yazarak içimi dökeyim istedim.Biliyorum, bunu okuyanlar arasında içinizdeki çocuk benim gibi olan var,illa ki var! onun için yazdım tek değilsiniz,yalnız değilsiniz yani…

Not: Niye bu foto? ben yağmurlu günleri severim, çocukken yağmurlu havada siteye çıkar işte aynen fotodaki gibi yağmurun altında durur ıslanırdım sonra bir köşede oturur yağmuru izlerdim.Şimdi ise arabayla sahilde yavaş yavaş kısık sesli bir müzik ile gitmeyi seviyorum.Şuanda da öyle bir zamana ihtiyaç duydum ondan bu fotoyu koydum :) hadi eywallah

Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi



Sofralarını tatlandıracak enfes bir çorba tarifi ile yine karşınızdayız. Tarifimizin adı kereviz yaprağı çorbası




Malzemeler:

1 tabak kereviz yaprağı

1 adet kırmızıbiber

1 adet kuru soğan

Terbiye etmek için:
1 kase yoğurt

3 çorba kaşığı un

0,5 adet limon

1 su bardağı et suyu




Su

Tuz




Sıvı Yağ

















Monday, July 16, 2012

deri runner masa örtüsü ile deri masa örtüsü modelleri

deri masa örtüsü modelleri başlıklı derlememize bakabilir, deri masa örtüsü modelleri daha fazlası için sitemizi kullanabilirsiniz.deri masa örtüsü modelleri ile birlikte deriden masa örtüleri, deri ranır modelleri, deri sehpa örtüsü, modern masa örtüleri, deri işi örtüler, gibi konularda da bilgi vereceğiz.


deri runner masa örtüsü

deri runner masa örtüsü yazısında ki düşüncelerinizi ve bilgilerinizi bizimle bildirmek için yorum sayfası yerini inceleyebilirsiniz. deri masa örtüsü modelleri makalemizde sizler için deri runner masa örtüsü konusuna da geniş yer bulundurmak istedik ve bu konu ile alakalı birden fazla makaleyi sitemizde görebilirsiniz.



runner masa örtüsü modelleri

runner masa örtüsü modelleri ile ilgili olarak bunları söyleyebilirim ki deri masa örtüsü modelleri yazımızla yakın ilgisi vardır ve deri masa örtüsü modelleri ile alakalı makalelerde devamlı runner masa örtüsü modelleri yazımızda da yer vereceğiz. Ayrıca runner masa örtüsü modelleri makalesinde bilgilerinizi iletmek için yorum sayfası kısmını kullanabilirsiniz.



abiye masa örtüsü

abiye masa örtüsü yazısında ki fikirlerinizi ve bilgilerinizi bizler ile bildirmek için yorum yapma bölümünü inceleyebilirsiniz. deri masa örtüsü modelleri makalemizde sizler için abiye masa örtüsü yazısında da geniş yer vermek düşündük ve bu makale ile ilgili daha fazla veriyi blogumuzda bulabilirsiniz.



deriden masa örtüleri

deriden masa örtüleri makalesinde ki fikirlerinizi ve bilgilerinizi bizimle bildirmek için yorum sayfası bölümünü inceleyebilirsiniz. deri masa örtüsü modelleri makalemizde sizler için deriden masa örtüleri makalesinde da geniş yer bulundurmak düşündük ve bu makale ile ilgili birden fazla konuyu web sitemizde bulabilirsiniz.



deri masa örtüsü modelleri incelememiz şuanda gözden geçirilmektedir, deri masa örtüsü modelleri için öbür incelemelerimize bakmanızı öneririz.

Sunday, July 15, 2012

Erkek süveterleri ( örgü Modelleri )

Bu yazı toplam 14 kere okunmuştur






Örgü işi ile uğraşan hanımlar için muhteşem kalitede erkek süveter modelleri. Gri tonları üzerinde farklı renk tonlarının kombinesiyle ortaya çıkmış harika süveter modellerini örgü sever hanımlar için bir araya getirdik. hepside birbirinden kaliteli. El işinde kendine güvenen hanımlara özel erkek süveter modelleri


 
































Alttaki formu doldurup yorumunuzu ekleyebilirsiniz





















Editör Alanı







Ne Pişirsem Diye Düşünmeyin







Günlük Burçlar







İlginizi Çekebilecek Konular








Mürver reçeli reçel tarfileri arasında farklı bir tada sahiptir. bu reçel ile sofralarınızı









Mürver reçeli reçel tarfileri arasında farklı bir tada sahiptir. bu reçel ile sofralarınızı














Son Eklenen Videolar








Mürver reçeli reçel tarfileri arasında farklı bir tada sahiptir. bu reçel ile sofralarınızı









Mürver reçeli reçel tarfileri arasında farklı bir tada sahiptir. bu reçel ile sofralarınızı












Son Yapılan Yorumlar

Friday, July 13, 2012

Parlak Renk Abiye Ayakkabı Modeli


Bayanların çok hoşuna gidecek özenle tasarlanmış  trend Parlak Renk Abiye Ayakkabı modelleri gerçekten de çok hoş görünüyor. Soğuk renklerin özenle seçilip ayakkabıya çok şıklık katan süslemelerle süslenerek daha bir hava katmış.sizler için derlediğimiz

Parlak Renk Abiye Ayakkabı Modeli













Bu mükemmel Parlak Renk Abiye Ayakkabı Modeli‘ne resmi sitesinden yada Trendyol,Markafoni,Morhipo ve benzeri online alışveriş sitelerinden sahip olabilirsiniz.

Parlak Renk Abiye Ayakkabı Modeli Hakkındaki Görüşlerinizi ve düşüncelerinizi ürün hakkında bilmek istediğiniz detayları bize sorabilir

moda takipçilerinin de bilgilenmesini sağlayabilir siniz.

Bir daha ki koleksiyonumuzda görüşmek üzere YeniSezonModelleri.com ailesi olarak Herkese iyi günler dileriz.



Paylas:

  • Facebook

  • Twitter

  • LinkedIn

  • Email

Like this:Beğen


Be the first to like this.

Tuesday, July 10, 2012

Çikolatalı Krep Nasıl Yapılır Tarifi







Çikolatalı Krep Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri, Mis Yemek, Krepler, Krep tarifleri, Krep Çeşitleri, Mis Krep, Mis Krep tarifi, Çikolatalı Krep Tarifi, Çikolatalı Krep Tarifi Çikolatalı Krep Nasıl Yapılır Çikolatalı Krep Oktay Usta Tarifleri Çikolatalı Krep Pişirmek Çikolatalı Krep Yapmak, Çikolatalı Krep Tarifleri, Çikolatalı Krep Nasıl Pişirilir, Çikolatalı Krep Oktay Usta Tarifi, Çikolatalı Krep Pişirme Çikolatalı Krep Yapmak, Çikolatalı Krep Malzemeleri.











Çikolatalı Krep Tarifi 






Malzemeler: 






































































































































  • 250 milim (1 su bardağı) elma suyu 

































































































































  • 2 Yemek kaşığı toz şeker 

































































































































  • 1 tane limon 

































































































































  • 1 tane çubuk tarçın 

































































































































  • 2 tane armut 

































































































































  • 125 gr un (1 su bardağından biraz fazla) 

































































































































  • 250 milim süt (1 su bardağı) 

































































































































  • 2 tane yumurta 

































































































































  • 20 gram margarin 

































































































































  • 2 tatlı kaşığı sıvı yağ 

































































































































  • 100 gram sütsüz çikolata 

































































































































  • 4 tane top dondurma 

































































































































  • 75 gram çikolatalı fındık ezmesi 

































































































































  • 40 gram kıyılmış 

































































































































  • Antep fıstığı 

































































































































  • Tuz 





































































































































Hazırlanışı:






Elma suyu, şeker, limon kabuğu, 5 yemek kaşığı limon suyu ve tarçını 10 dakika kısık ateşte hafifçe kaynatın. Diğer taraftan armutları soyun, saplarını üzerinde bırakarak, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Yarım armutları kaynamakta olan karışımda olgunluklarına göre 20-25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Un, süt, yumurta, bir tutam tuz ve eritilmiş margarini blendırda karıştırın. 






20 Dakika dinlendirmeye bırakın. 






Tavayı yarımşar tatlı kaşığı sıvı yağda peş peşe 30 santim çapında 4 krep pişirin ve sıcak tutun. 






Çikolatayı ufalayın, benmari usulü eritin ve çikolatayı fındık ezmesi ile karıştırıp, kreplerin üzerine sürün. Krepleri rulo yapın ve dilim dilim kesin. 






Süzülmüş armut, dondurma ve antep fıstıkları ile süslediğiniz tabağa alıp, servis yapın. 



Kız Çocuğunuza Örgü Etek Modelleri

Ana Sayfa > Örgü & Dantel > Kız Çocuğunuza Örgü Etek Modelleri Etiketler: miniklere örgü etek,örgü etek,örgü etek modelleri

MUCiZEiKSiRLER.net / ÖRGÜ & DANTEL
Gün geçtikçe yeni nesil şıklıkta çığır açacağa benziyor.  Minicik vücutlarına o kadar güzel şeyler giyiyorlarki onlara özenmemek elde değil. İnsanın tekrardan çocuk olası geliyor. Rengarenk kıyafetleriyle capcanlı dolaşan minik hanımlara şimdide örgü etek modelleri öneriyoruz. Her birini en şık gösterecek olan bu modeller kızlarınızı hem kendi elinizle giydirmenize hemde güzelliğiyle herkesi kıskandıracak olmasına yol açıyor.

 

Bu da bizden size bir örnek olsun.

 

Yapımı:

3,5 numaralı şişle nako-pırlanta 130 ilmek ile başlanarak 12 sıra torba lastik örülecek. 4 düz,4 ters lastik olarak şu şekilde örülecek:
2 defa 5 cm.lastik ve 2 sıra haraşo
1 defa 5 cm.lastik ve haraşo örmeden etek fırfırına geçilecek.
Etek fırfırı örüldükten sonra lastiklerin arasında yaptığımız haraşolardan 130 ilmek çıkararak üst fırfırlar yapılacak:

Etek fırfırı:
1.sıra: 4 ters,1düz,1 atma,1 düz,8 ters,1 düz,1 atma,1 düz
Sıranın sonuna kadar böyle devam edilecek.
2.ve diğer ters sıralarda ilmekler olduğu gibi,atmalar ters olarak örülecek.
3.sıra:4 ters,1 düz,1 atma,2 düz…
Bu şekilde 13 tane delik olunca,4 sıra haraşo yapılarak ilmekler kapatılacak.

Üst fırfırlar:
Etek fırfırı gibi sadece 7 delik olana kadar arttırmalar yapılacak ve 4 sıra haraşo örülerek ilmekler kapatılacak

 

 


Resimlerin Büyük Boyutları İçin Küçük Resimlere Tıklayınız.

 

 

VN:F [1.9.18_1163]

Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Kız Çocuğunuza Örgü Etek Modelleri, 10.0 out of 10 based on 1 rating Aramalar;
  • etek örnekleri
  • örgü etek modelleri
  • bebek etek modelleri
  • nako örgü örnekleri
  • kız etek örnekleri
  • kız bebeklere etek örgü modelleri nasıl yapılır
  • örgü etek modeli
  • nako bebek örgüleri
  • örgü etek modelleri yapılışı
  • tığ işi bebek etek örnekleri
Martılar Örgü Motifi Tarih: 9 Temmuz 2012
Etiket: martılar örgü motifi, örgü dantel, örgü desenleri, örgü motif örnekleri Bal Peteği Örgü Motifi Tarih: 8 Temmuz 2012
Etiket: bal peteği deseni, bal peteği motifi, bal peteği örgü motifi, örgü deseni Çizgili Lastik Örgü Motifi Tarih: 7 Temmuz 2012
Etiket: çizgili lastik, çizgili lastik örgü motifi, lastik örgü Bebek Yeleği Modelleri Tarih: 6 Temmuz 2012
Etiket: bebek bakımı, bebek kıyafetleri, bebek yeleği modelleri, bebek yelekleri Balon Bluz Nasıl Dikilir? Tarih: 5 Temmuz 2012
Etiket: balon bluz modeli, bolan bluz nasıl dikilit, kolay bluz dikimi Ekoseli Örgü Deseni Nasıl Yapılır? Tarih: 4 Temmuz 2012
Etiket: ekose deseni, ekoseli örgü deseni nasıl yapılır, örgü modelleri, örgü motifleri

Monday, July 9, 2012

1206.6525 (Z. V. Pchelkina et al.)




Theoretical Analysis of Electronic and Magnetic Properties of

NaV$_2$O$_4$: Crucial Role of the Orbital Degrees of Freedom    [PDF]

Z. V. Pchelkina, I. V. Solovyev, R. Arita




Using realistic low-energy model with parameters derived from the first-principles electronic structure calculation, we address the origin of the quasi-one-dimensional behavior in orthorhombic NaV$_2$O$_4$, consisting of the double chains of edge-sharing VO$_6$ octahedra. We argue that the geometrical aspect alone does not explain the experimentally observed anisotropy of electronic and magnetic properties of NaV$_2$O$_4$. Instead, we attribute the unique behavior of NaV$_2$O$_4$ to one particular type of the orbital ordering, which respects the orthorhombic $Pnma$ symmetry. This orbital ordering acts to divide all $t_{2g}$ states into two types: the `localized' ones, which are antisymmetric with respect to the mirror reflection $y \rightarrow -$$y$, and the symmetric `delocalized' ones. Thus, NaV$_2$O$_4$ can be classified as the double exchange system. The directional orientation of symmetric orbitals, which form the metallic band, appears to be sufficient to explain both quasi-one-dimensional character of interatomic magnetic interactions and the anisotropy of electrical resistivity.

View original: http://arxiv.org/abs/1206.6525

Rus Salatalı Rulo Patates Salatası Tarifi

Facebookta payla

Rus Salatal Rulo Patates Salatas Tarifi


Sponsor Bağlantılar



Değişik bir salata tarifi isteyenler için bence en değişik tarif bu olur.. Süper bir tat sizlerle.


Malzemeler


6 adet patates
1 çay bardagi süt
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 tatlı kaşığı tuz


Rus Salatası İçin


1 şişe hazır bezelyeli havuç konservesi
4 -5 adet küp doğranmış kornişon turşusu
4 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı süzme yogurt
Yarım tatlı kaşığı tuz ve pul biber


Süslemek İçin


Maydonoz


Tarifi


Kabuklarını soyduğunuz patatesleri bol suda haşlayın. Haşlanmış olan patateslerin içerisine tereyağı, süt ve tuz atarak püre haline getirin. Daha sonra ise tezgahin üzerine tepsi büyüklügünde folye serin elinizdeki maydonozları küçük küçük kesin ve folyenin üzerine serpin, daha sonra ise püre halindeki patatesi uzun oval bir şekilde folyenin üzerine yayın. Farklı bir kapta rus salatasının malzemeleri güzel karıştırın ve patatesimizi ikiye ayırın arasına rus salatasını dökün ve folyeyi iki tarafından tutarak rulo şeklinde sarın. Servis yapmadan önce bir süre buzdolabında bekletiniz.


Afiyet Bal Şeker Olsun..

Sunday, July 8, 2012

1206.6805 (Bjoern Schenke et al.)




Event-by-event gluon multiplicity, energy density and eccentricities at

RHIC and LHC    [PDF]

Bjoern Schenke, Prithwish Tribedy, Raju Venugopalan




The event-by-event multiplicity distribution, the energy densities and energy density weighted eccentricity moments epsilon_n (up to n=6) at early times in heavy-ion collisions at both RHIC (root-s=200 GeV) and LHC (root-s=2.76 TeV) are computed in the IP-Glasma model. This framework combines the impact parameter dependent saturation model (IP-Sat) for nucleon parton distributions (constrained by HERA deeply inelastic scattering data) with an event-by-event classical Yang-Mills description of early-time gluon fields in heavy-ion collisions. The model produces multiplicity distributions that are convolutions of negative binomial distributions without further assumptions or parameters. The eccentricity moments are compared to the MC-KLN model; a noteworthy feature is that fluctuation dominated odd moments are consistently larger than in the MC-KLN model.

View original: http://arxiv.org/abs/1206.6805

bebek bilezik modelleri ve bebek çorap örgü şekilleri üzerine yorumlar

bebek bilezik modelleri hakkında neler söylenmiş, bebek bilezik modelleri ne işe yarar bunlara burdan ulaşabilirsiniz.bebek bilezik modelleri ile birlikte bebek altın bilezik modelleri, bebek bilezikleri, bebek bilezik fiyatlari, bebek bilezikleri altın, bebek bilezik fiyatları, gibi konularda da bilgi vereceğiz.


bebek çorap örgü şekilleri

bebek çorap örgü şekilleri ilgili istediğiniz birden fazla konuya bu sitede bulabilirsiniz. Bu makalede sizler ile daha fazla bebek bilezik modelleri yazısı kısmında geniş yer sağlayacağız. bebek bilezik modelleri paylaşımımızı da yakından alakadar olan bebek çorap örgü şekilleri konusu ile ilgili ileriki günlerde daha çok makaleye sitemizde geniş yer vermeye çalışacağız.



örgü bilezik şekilleri

örgü bilezik şekilleri ile ilgili bebek bilezik modelleri konumuzun altında sizler ile bir çok yazıyı bildireceğiz. Ayrıca örgü bilezik şekilleri ile alakalı daha fazla makaleyi sitemizde arşiv veya ana sayfa bölümünde inceleyebilirsiniz. Bu yazımızda örgü bilezik şekilleri ile ilgili bir çok içeriğe yer vereceğiz. Ayrıca bebek bilezik modelleri makalemizin örgü bilezik şekilleri yazısı ile alakasından bahsedeceğiz.



düz bilezik şekli

düz bilezik şekli ile ilgili aradığınız bir çok makaleye blogumuzda görebilirsiniz. Bu yazıda sizlere daha fazla bebek bilezik modelleri yazısı bölümünde geniş yer sağlayacağız. bebek bilezik modelleri paylaşımımızı da benzer ilgili olan düz bilezik şekli konusu ile alakalı ileri zamanlarda daha çok makaleye sitemizde geniş yer vereceğiz.



bebek altın bilezik modelleri

bebek altın bilezik modelleri ile ilgili olarak bunları yazabilirim ki bebek bilezik modelleri içeriğimizle yakın alakası vardır ve bebek bilezik modelleri ile ilgili konularda sürekli bebek altın bilezik modelleri konumuza da geniş yer vermeye çalışacağız. Ayrıca bebek altın bilezik modelleri konusunda fikirlerini bildirmek için yorum kısmını inceleyebilrisiniz.



bebek bilezik modelleri ile ilgili yapılan yorumlara göz atabilir, bebek bilezik modelleri ile alakalı olarak daha fazla detaya sitemizden ulaşabilirsiniz.